+36-30/641-76-13

álmaid bútorai gyorsan, kompromisszumok nélkül

Menü Keresés

HOWA Blog

Álmaid bútorai gyorsan, kompromisszumok nélkül

2016.11.03.

Minden, amit a konyhazónákról tudnod kell

Előfordult már veled, hogy főzés közben szükséged volt valamire, de hirtelen azt sem tudtad hol keresd? És hogy a főzés végére úgy érezted magad, mintha egy nagyobb távot futottál volna le? Valószínűleg abban a konyhában nem optimálisan voltak kialakítva a konyhazónák. De mi az a konyhazóna? Miért jó, és miért vedd mindenképpen számításba az új konyhád tervezésekor? Olvass tovább, mindent elárulok!

El kell, hogy keserítselek, az ideális konyha tervezése nem a megálmodott konyha lerajzolásával kezdődik, sokkal fontosabb, hogy gondolod át a bevásárlási és főzési szokásaidat. Ekkor jövök én, és kijelölöm a különböző munkaterületeket, amelyeket különböző zónákra osztok fel. Ne aggódj, ettől még a konyha designja olyan lesz, amilyennek megálmodtad, azzal a különbséggel, hogy a konyhazónák alapján tervezett konyhát jobb és kényelmesebb használni és ráadásul minden pontosan kézre esik majd, pont, ott és akkor, amikor szükséged lesz rá.

A konyhazónák

Tárolás zóna

A tárolás zónába kerülnek az élelmiszerek. Így a főzés vagy ételkészítés során csak egy helyre kell nyúlni. Kulcsszavak a könnyű hozzáférhetőség és az átláthatóság. Na emiatt is szeretem nagyon a kamraszekrényt és a fiókos megoldásokat.


Tálalás zóna

A tálalási zóna középpontjában az evőeszközök, étkészleteket és poharak állnak. Célszerű a közelében elhelyezni a mosogatógépet is, így a kipakolás is pillanatok alatt, könnyedén megy majd.

Mosogatás zóna

A mosogatógép zóna középpontjába érdemes tervezni a mosogatógépet és a mosogatótálcát. Praktikus fiókmegoldásokkal a tálca alatti rész is maximálisan kihasználható, ide pakolhatjuk a szivacsokat, súrolókat, rongyokat és a mosogatógép kellékeit.


Előkészítés zóna

Az előkészítő zónát ajánlott a főző- és mosogató zónák közé tervezni, hiszen itt kapnak majd helyet azok az eszközök, amelyekre a főzés során szükségünk lesz. A kihúzóban mindig kézre állnak, közvetlenül a munkapult alatt.


Főzés/sütés zóna

Az edényeket, serpenyőket és főzőkanalakat közvetlenül a főzőlap közelében érdemes elhelyezni. A praktikus, maximálisan kihúzható megoldásokkal pedig a felesleges hajlongás és keresgélés és megspórolható.


Egyszerű, praktikus és logikus.

Az öt konyha zónát, mérettől függetlenül minden konyhában ki lehet alakítani. Ha jobbkezes vagy, akkor a sorrend a következő: tárolás -> tálalás -> mosogatás -> előkészítés -> főzés/sütés. Balkezeseknek a sorrend épp a fordítottja.


Konyhatervezés előtt állsz? A tervezésben és a kivitelezésben is segítek megvalósítani álmaid konyháját! Kattints a gombra és kérj ingyenes árajánlatot »

További bejegyzések

Útmutató a divatos és praktikus főzés zónához
2017.06.22.

Útmutató a divatos és praktikus főzés zónához

Nemcsak gyönyörű, hanem élvezetesen használható és praktikus konyhára vágysz? Akkor oszd fe …

Elolvasom
5 modern megoldás a kényelmes konyháért
2017.06.15.

5 modern megoldás a kényelmes konyháért

Egy jól megtervezett konyhában nemcsak rengeteg plusz tárolóhelyet nyersz, hanem rendszerezette …

Elolvasom
Milyen elrendezés illik a konyhámhoz?
2017.06.08.

Milyen elrendezés illik a konyhámhoz?

Teszi fel a kérdést már a tervezés előtt az, aki praktikus és kényelmesen használható konyhár …

Elolvasom

A Howa bútorról

Legyél a barátunk

instagram.com/HowaButor