+36-30/641-76-13

álmaid bútorai gyorsan, kompromisszumok nélkül

Menü Keresés

HOWA Blog

Álmaid bútorai gyorsan, kompromisszumok nélkül

2016.09.27.

Mikor kell elkezdeni a konyha megtervezését?

Amikor lakást vásárolunk vagy építkezünk, valószínű, hogy a háziasszonyok vagy főzni szerető férfiak, már elképzelték a konyhájukat, amiben majd csodás ételeket készítenek. Egy jól megtervezett konyha és a finomabbnál finomabb ételek szoros kapcsolatban állnak egymással. Én is szeretek főzni és szeretem ha egy konyha jól van megtervezve, szinte hozza magával az ihletet főzés közben. Na de mikor kezdjük tervezni konyhánkat? Mikor beszéljünk asztalosunkkal vagy belsőépítészünkkel? Mikor túl korai még és mikor túl késő?

Mikorkell elkezdeni a konyha megtervezését?

Sosincs túl korán!
Bevallom őszintén én úgy szeretek tervezni,amikor a lakás szinte még csak papíron van. Ha azt kérdezik miért, a válasz egyértelmű:ilyenkor egyszerű, praktikus és költséghatékony.

Ha időben tervezel sokkal olcsóbb! Nembeszélve az ablakoknál a könyöklő magasságról, ami általában alacsonyabb mintlennie kellene, erről írni fogok a következő írásomban.

De ne szaladjunk ennyire előre, vegyük azalapesetet, a fejünkben létezik a konyha képe, nagyjából elmagyarázzuk avillanyszerelőnek, hogy hova szeretnénk a tűzhelyet, a világítást, a mikrót, avízszerelőnek elmagyarázzuk hova szeretnénk a mosogatót és a mosogatógépet. 

Amikor már úgy gondoljuk, hogy mindentmegtettünk a csodás  konyhánk érdekében,megy minden a maga útján,  avillanyszerelő, vízszerelő, festő és a kőműves teszi a dolgát, hiszen mindentmegbeszéltünk velük, minden tökéletes. 

Minden tökéletesen elkészült, már csak azasztalosnak kell szólni, hogy készítse el konyhánkat.

Na de halottál már a főzési útvonalról, hallottálminden vasalatról, ami a rendelkezésedre áll és végül de nem utolsó a sorban asarok, ami mindig sarkalatos pontja konyhának?

Itt jönképbe az asztalos és a HOWA bútor

Ekkor kerülök én a képbe, jövök, felmérek,megbeszéljük milyen legyen a stílus és mit szeretnének , hogy mindenképpen bennelegyen a konyhában. És akkor jönnek a problémák, kiderül, hogy nem minden odakerült ahol lennie kell, nem azért mert tehetségtelenek vagy, a legjobb tudásodés szándékod szerint jártál el, de nálunk ott van az évek során felgyülemletttapasztalat és ott van az a fránya főzési útvonal. 

Na de mit jelent a főzési útvonal, erről majda következő írásomban fogok írni, de hidd el nagyon fontos.

Két lehetőség van. Vagy maradunk az eredetikiállásoknál és már be is vagyunk zárva rengeteg kompromisszum közé, ami meggátolja,hogy tényleg jó konyhát tervezzünk, vagy megtervezzük a legjobb tudásunkszerint, figyelembe véve a főzési útvonalat és a megrendelő kívánságait.

Számomra az utóbbi megoldás a kézen fekvő,hiszen jó konyhát szeretnék készíteni megrendelőimnek, ez viszont többletköltséggeljár.

Megint kezdődik minden elölről, jön a villanyszerelő,a vízszerelő és a kőműves. Bontanak és szerelnek megint, ami persze pénzbekerül. Némi csúszással és könnyebb pénztárcával eljutottunk oda, hogy elkészülta tökéletes konyha terve :( 

Szóval,akkor mikor kezdjük a konyha tervezését?

Most jön az én verzióm, ami bízom benne, hogyszimpatikusabb lesz. 

Papíron, amikor új építésről van szó, vagybontások előtt, ha átalakításról van szó, megkeresnek és megtervezem a konyhát,a leírtak figyelembe vételével.

Addig csiszolgatjuk a konyha tervét, amígminden elképzelés a helyére nem kerül. Adok egy úgynevezett műszakidokumentációt, amin szerepel minden kiállás, a víz, a villany, a csatorna, aszagelszívó. Ez a dokumentáció minden szakember számára érthető és pontosanmindent oda raknak ahova én kértem, így nem lesz többletköltség, nem kellbontani és nem kell újra megcsinálni a kiállásokat, nem kell kompromisszumokközé szorítva konyhát tervezni.

Te is olyan konyhát kapsz, amiben jól érzedmagadat, szívesen főzöl, örömödet leled benne és talán, ki tudja engem ismeghívtok egy finom vacsorára. :)

További bejegyzések

Útmutató a divatos és praktikus főzés zónához
2017.06.22.

Útmutató a divatos és praktikus főzés zónához

Nemcsak gyönyörű, hanem élvezetesen használható és praktikus konyhára vágysz? Akkor oszd fe …

Elolvasom
5 modern megoldás a kényelmes konyháért
2017.06.15.

5 modern megoldás a kényelmes konyháért

Egy jól megtervezett konyhában nemcsak rengeteg plusz tárolóhelyet nyersz, hanem rendszerezette …

Elolvasom
Milyen elrendezés illik a konyhámhoz?
2017.06.08.

Milyen elrendezés illik a konyhámhoz?

Teszi fel a kérdést már a tervezés előtt az, aki praktikus és kényelmesen használható konyhár …

Elolvasom

A Howa bútorról

Legyél a barátunk

instagram.com/HowaButor