+36-30/641-76-13

álmaid bútorai gyorsan, kompromisszumok nélkül

Menü Keresés

HOWA Blog

Álmaid bútorai gyorsan, kompromisszumok nélkül

2016.11.22.

Így tervezz élvezetesen használható konyhát

Bár sokan a konyha tervezésekor a legnagyobb hangsúlyt arra fektetik, hogy hova kerüljön a mosogató, milyen márkájú sütőt válasszanak és jól mutasson a konyhasziget, néhány egyszerű tanácsot megfogadva azonban a konyha nem csak mutatós lesz, de a használata is élvezetessé és könnyűvé válik.

Amikor elmerülünk a főzésben vagy sütésben, egy pillanat alatt ki tud zökkenteni, ha a megfelelő edény, fedő vagy főzőkanál után kell kutakodni. Ennél sokkal egyszerűbb, ha eleve olyan konyhát tervezünk, hogy főzéskor minden jól elérhető legyen és gyorsan kézre álljon. Ehhez nagy segítség lehet, ha eleve zónák szerint alakítjuk ki a konyhát, és a főzéshez szükséges eszközök a főzőfelület alatti vagy melletti szekrényben kapnak helyet. Ugyan a szekrények szélessége rugalmasan alakítható, ahhoz, hogy a nagyobb lábasok és serpenyők is kényelmesen elférjenek, 600 mm vagy ennél szélesebb kihúzót javasolok.

Mi kerüljön a főzőeszközöknek kialakított alsószekrénybe?

A gyakran használatos főzőkészleteket, főzőkanalakat, késeket, evőeszközöket betehetjük a tűzhely alatti fiókba. A rugalmasan kialakítható ORGA-LINE belső osztókkal könnyen rendet és áttekinthetőséget biztosíthatunk. Így a megfelelő főzőkanál pillanatok alatt elérhető.


Ez alá ajánlott kialakítani az edények és fedők tárolására szolgáló fiókot. Ha teljesen kihúzható fiókokat tervezünk, akkor a fiók leghátsó része is kihasználható, ez ORGA-LINE belső elosztókkal leválasztva tökéletes helyet biztosít az edényekhez tartozó fedőknek. Ügyeljünk arra, hogy a fiókok hát-és oldalfala magas legyen, így garantáltan nem fog kicsúszni a fedő vagy kilógni a serpenyő nyele.

Sütőeszközök egyetlen helyen

Aki szeret sütni, az értékeli, ha a sütéshez használt eszközei is mindig kézre állnak, amikor csak szüksége van rájuk. A legjobb, ha ez a fiók a fő munkaterület közelében kap helyet, nem messze a sütőtől. Ide kerülhetnek a sütőtepsik, sütőformák és egyéb sütőeszközök.

A felső keskenyebb fiók ideális hely a habverők, habzsákok, süteménykiszúró formák, speciális kanalak és eszközök tárolására. Itt is ajánlott az ORGA-LINE belső elosztókat választani, hogy áttekinthetőbb legyen a fiók tartalma.


A legalsó, magasabb kihúzóba kerülhetnek a tepsik és sütőformák. Ide az ORGA-LINE belső osztófalat ajánlom, amelynek segítségével álló helyzetben tárolhatók, és a kívánt tepsi egyetlen mozdulattal kivehető.

A magas előfal felett kényelmesen van hely még egy kiegészítő fiók kialakítására, ahova az olyan apróbb kiegészítők kerülhetnek, mint a kekszformák vagy pogácsaszaggatók.
További praktikus fiókmegoldásokról itt írtam bővebben.

Minden apró hely számít, használjuk is ki!

A konyhatervezés során gyakran keletkeznek olyan keskeny zugok, amelyet nem lehet optimálisan kihasználni. Vagy mégis? A Blum praktikus keskeny szekrény megoldásaival értékes tárolóhelyet nyerhetünk, ahova kerülhetnek tepsik, olajak vagy éppen ritkán használt fűszerek is. Ha a főzéshez használt eszközöket teszünk a fiókba, akkor ajánlott a tűzhely közelében elhelyezni őket.


A keskeny szekrények átlósan eltolt vezetősínekkel valósíthatók meg, és természetesen a megszokott oldalstabilitásról és a nagyfokú, 20 kg-os terhelhetőségről sem kell lemondanunk, ami egy ilyen keskeny fiók esetében extra sok, így bátran pakolható.

A megszokott Blum-mozgáskomfort a keskeny szekrények esetében is biztosított. A keskeny fiókok teljesen megpakolva is pihekönnyen futnak és a BLUMOTION csillapítással mindig finoman és halkan záródnak.

Te is ilyen praktikus és élvezetesen használható konyhára vágysz? Kérj ingyenes ajánlatot! Segítek a tervezésnél és a minőségi, megfizethető kivitelezésben is. Sőt, a szereld magad programmal akár 12%-ot is megspórolhatsz!

Ajánlatot kérek »

További bejegyzések

Útmutató a divatos és praktikus főzés zónához
2017.06.22.

Útmutató a divatos és praktikus főzés zónához

Nemcsak gyönyörű, hanem élvezetesen használható és praktikus konyhára vágysz? Akkor oszd fe …

Elolvasom
5 modern megoldás a kényelmes konyháért
2017.06.15.

5 modern megoldás a kényelmes konyháért

Egy jól megtervezett konyhában nemcsak rengeteg plusz tárolóhelyet nyersz, hanem rendszerezette …

Elolvasom
Milyen elrendezés illik a konyhámhoz?
2017.06.08.

Milyen elrendezés illik a konyhámhoz?

Teszi fel a kérdést már a tervezés előtt az, aki praktikus és kényelmesen használható konyhár …

Elolvasom

A Howa bútorról

Legyél a barátunk

instagram.com/HowaButor