+36-30/641-76-13

álmaid bútorai gyorsan, kompromisszumok nélkül

Menü Keresés

HOWA Blog

Álmaid bútorai gyorsan, kompromisszumok nélkül

2016.11.10.

Így pakolj a konyhában, hogy minden kézre álljon

Nincs annál idegőrlőbb a konyhában, mint amikor ezer felé kell nyúlnod, hogy egy egyszerű ebédet vagy vacsorát el tudj készíteni. De vajon mi a titka azoknak a konyháknak, ahol mindig minden pontosan kézre áll? Elárulom.

Átgondolt konyhatervezéssel és a konyhai zónák kialakításával könnyedén olyan konyhát teremthetsz magadnak, ahol minden kézre áll. Ezúttal azt foglaltam össze, milyen lépéseket érdemes megtenni ennek érdekében.

A konyhai munka folyamatosan ismétlődő folyamatokból áll, amit a személyes szokások is befolyásolnak. A cél, hogy a lehető legrövidebb útvonalakat tudjuk kialakítani, és ha ez már a tervezésnél megtörténik, akkor később minden kézre is áll majd.

Különítsd el a különböző konyhai folyamatokat

Már a tervezéskor gondold át, hogyan használod te is a családod a konyhát: milyenek a reggelizési, ebédelési és vacsorakészítési szokásaitok. Mit esztek és isztok pl. reggel. Gondolok itt arra, hogy kávéztok vagy inkább teát főzöl, hideg vagy meleg reggelit készítetsz-e, esteleg turmixokkal biztosítjátok a reggeli vitaminbevitelt stb. Ha ezeket már a tervezéskor átgondolod, olyan konyhát tudsz majd kialakítani, ahol valóban minden kézre áll.

Tipikus konyhai tevékenységek

Vedd figyelembe a tipikus konyhai tevékenységeket:

Mosogatógép kipakolása

Amíg egy családban nincs mosogatógép, azon megy a vita, hogy ki mosogasson el. Ha viszont már van, újabb vitaforrást jelenthet, hogy ki pakolja ki a mosogatógépet. A konyha tervezésekor vedd figyelembe, hogy a tányérokat, poharakat, edényeket és evőeszközöket a lehető legrövidebb úton lehessen kipakolni a mosogatógépből. Érdemes ezért ezeket a kihúzókat, felnyílókat a mosogatógép közelében elhelyezni.


Reggeli készítés

A reggeli a nap legfontosabb étkezése, ráadásul, ilyenkor általán együtt is tud étkezni a család. Na de melyik családban ne lenne rohanós a reggel, ezért sok bosszúságot spórolhatsz meg magadnak, ha a reggelihez szükséges dolgokat a lehető legközelebb helyezed egymáshoz. Így minden reggel nyugodtan indulhat.


Főzés

A főzéshez szükséges dolgokat helyezd a tűzhely közelébe. Pl. az edényeket és főzőkanalakat a tűzhely alatti fiókba, az olajakat és fűszereket pedig melléjük.


Sokat segíthet, ha sikerült kialakítanod az ún. konyhai zónákat is, meglátod könnyebbé, egyszerűbbé és élvezetesebbé válik tőle a konyha használata.

Megálmodtad álmaid konyháját? Segítek megtervezni és kivitelezni. Sőt, a szereld magad programnak köszönhetően még 12%-ot spórolhatsz is! Kérj ingyenes ajánlatot itt »

További bejegyzések

Útmutató a divatos és praktikus főzés zónához
2017.06.22.

Útmutató a divatos és praktikus főzés zónához

Nemcsak gyönyörű, hanem élvezetesen használható és praktikus konyhára vágysz? Akkor oszd fe …

Elolvasom
5 modern megoldás a kényelmes konyháért
2017.06.15.

5 modern megoldás a kényelmes konyháért

Egy jól megtervezett konyhában nemcsak rengeteg plusz tárolóhelyet nyersz, hanem rendszerezette …

Elolvasom
Milyen elrendezés illik a konyhámhoz?
2017.06.08.

Milyen elrendezés illik a konyhámhoz?

Teszi fel a kérdést már a tervezés előtt az, aki praktikus és kényelmesen használható konyhár …

Elolvasom

A Howa bútorról

Legyél a barátunk

instagram.com/HowaButor