+36-30/641-76-13

álmaid bútorai gyorsan, kompromisszumok nélkül

Menü Keresés

HOWA Blog

Álmaid bútorai gyorsan, kompromisszumok nélkül

2017.01.31.

G-alakú konyha – a divat és a hatékonyság találkozása

Azokban a lakásokban, ahol a konyha egy légtérben van az étkezővel vagy a nappalival, fejtörést okozhat a megfelelő elrendezés kiválasztása. Egy divatos G-alakú kialakítással azonban konyhád lenyűgözően mutat majd és a használata is élvezetes lesz. Mutatok 3 tippet, amivel rengeteg időt és energiát spórolhatsz meg.

A G-alakú elrendezést akkor ajánlom, ha legalább 3 méter áll rendelkezésedre mind szélességben, mind hosszúságban. A nagy terület azonban ne tegyen könnyelművé. A legtágasabb konyhában is káosz alakulhat ki, ha nem fordítottál elég energiát a tervezésre.

Tervezz magadnak kényelmet

Bár a pakolás során nem kell majd a hely szűkétől tartanod, szerencsésebb, ha előrelátó vagy. Egy gondosan megtervezett G-alakú konyhában a reggeli készítése közben nem kell kapkodnod majd csak azért, mert nem találsz tálat a gabonapehelynek.

Konyhád gondos kialakítása nem csak trendivé teszi azt, hanem a hétvégi ebéd elkészítését is kellemesebbé teszi. Ha minden serpenyő és fűszer kézre áll főzés közben, akkor nem kell órákon át a panírozás előkészületeivel bajlódnod. A gyors és gördülékeny folyamatoknak köszönhetően a főzés gyerekjáték lesz , így családodra is több idő jut majd.

Esténként is igazán örülni fogsz majd annak, hogy G-alakú elrendezést választottál. Munkából hazaérkezve ugyanis pillanatok alatt készíthetsz magadnak egy kávét anélkül, hogy azon idegeskednél vajon melyik szekrénybe raktad a csészéket.

Gondolkodj folyamatokban

A G-alakú kialakítás viszont csak akkor működik hatékonyan, ha a rendelkezésedre álló területet munkafolyamatok alapján a következő zónákra osztod fel:

Főzés zóna

A G-alakú elrendezésben célszerű ezt a zónát előtérbe helyezni, méghozzá úgy, hogy az étkezőre nézzen. Így a sütőből kivett húst bárki átveheti tőled a pult túloldalán anélkül, hogy a forró tepsivel át kéne masíroznod az egész konyhán. Az étkező vagy nappali közelségének másik előnye, hogy a hétvégi ebéd készítése közben is bekapcsolódhatsz a családi beszélgetésbe.

Előkészítés zóna

Ez a zóna igényli a legnagyobb területet, hiszen ezt használod a legtöbbet. A központi elhelyezésnek köszönhetően kézre áll a tűzhely és a mosogató is. Meglátod, hogy sokkal kényelmesebb lesz úgy süteményt készíteni, ha a fölösleges keverőtálat és a gyúródeszkát egyből a mosogatóba teheted, így nem foglalják fölöslegesen a helyet. Ha pedig elkészült a piskóta elég csak jobbra nyúlnod és már a sütőben is van anélkül, hogy bármit összefolyattál volna.

Howa tipp: Élvezd ki a Blum vasalatainak óriási teherbírását. Válassz a szekrények helyett divatos fiókokat és tárold kényelmesen, egy helyen az összes lábost, edényt és serpenyőt. A fiókok további előnyeiről itt írtunk bővebben.

Mosogatás zóna

Rakd a tűzhellyel szembe mosogatógépedet G-alakú konyhádban és meglátod mennyivel könnyebb lesz a bepakolás. Ha pedig mosogatás közben kifutna a tej a lábosból, elég hátranyúlnod egy vizes szivaccsal mielőtt bármi odaszáradna.

Tálalás zóna

Legyen szó a tésztáról, aminek még állnia kell néhány percet a szűrőben vagy a forró pudingról, amit nem tehetsz azonnal a hűtőbe, ide bármit lerakhatsz anélkül, hogy útban lenne. Amíg a kész ételek a sarokban gőzölöglnek, addig te folytathatod a főzést anélkül, hogy azokat véletlenül leöntenéd, vagy felborítanád.

Howa tipp: A trendi, teljes kihúzású sarokfiókokban összes tányérod, tálcád és evőeszközöd elfér majd. A rendszerezett tárolásnak köszönhetően pillanatok alatt elkészülsz majd a tálalással, így egy váratlanul érkező vendégsereg kiszolgálása sem okoz majd akadályt.

Tárolás zóna

Konyhádba belépve szinte rögtön a tárolás zónája fogad, így a bevásárlásból hazaérve kényelmesen elpakolhatsz anélkül, hogy bárhol máshol rendetlenséget hagynál. További előnye ennek az elrendezésnek, hogy minden, amire csak szükséged lehet kényelmesen elérhető távolságban van. Ha bármit kifelejtettél volna a levesből, akkor sem kell aggódnod, hiszen a G-alakú konyhában a tűzhely közelsége miatt főzés közben is kézre állnak a fűszered.

Howa tipp: Válassz konyhaszekrényedhez is egyéni méretekre szabható fiókokat, így nem kell majd egy félrehúznod több kiló lisztet és cukrot, mikor csak egy sütőport vennél elő.

Használd ki a rejtett előnyöket

Légy kreatív és használd ki teljes mértékben a G-alakú elrendezés kínálta rejtett előnyöket is. A „G betű szárát” ne csak főzésre használd, hanem alakíts ki belőle egy igazán hangulatos konyhaszigetet. Így amellett, hogy kaptál egy praktikus helyet a reggelizéshez, ezt a kis szigetet egy tál gyümölccsel és egy váza virággal otthonod leghangulatosabb sarkává teheted.

Ha nem elégszel meg a nagy területtel, hanem egy divatos, igazán élvezetesen és kényelmesen használható konyhára vágysz, akkor kérj ingyenes ajánlatot »

borítókép forrása: Lencos In

További bejegyzések

Útmutató a divatos és praktikus főzés zónához
2017.06.22.

Útmutató a divatos és praktikus főzés zónához

Nemcsak gyönyörű, hanem élvezetesen használható és praktikus konyhára vágysz? Akkor oszd fe …

Elolvasom
5 modern megoldás a kényelmes konyháért
2017.06.15.

5 modern megoldás a kényelmes konyháért

Egy jól megtervezett konyhában nemcsak rengeteg plusz tárolóhelyet nyersz, hanem rendszerezette …

Elolvasom
Milyen elrendezés illik a konyhámhoz?
2017.06.08.

Milyen elrendezés illik a konyhámhoz?

Teszi fel a kérdést már a tervezés előtt az, aki praktikus és kényelmesen használható konyhár …

Elolvasom

A Howa bútorról

Legyél a barátunk

instagram.com/HowaButor