+36-30/641-76-13

álmaid bútorai gyorsan, kompromisszumok nélkül

Menü Keresés

HOWA Blog

Álmaid bútorai gyorsan, kompromisszumok nélkül

2017.04.13.

A 9+1 legfontosabb kérdés konyhavásárlás előtt

Álmaid konyháját megvásárolni komolyabb kihívás, mint gondolnád. A rengeteg gyönyörű bútor és ötletes megoldás mellett számtalan problémával is találkozhatsz a tervezés során. Mi azonban megmutatjuk azt a 9+1 kérdést, amit, ha megválaszolsz magadban, akkor gyerekjáték lesz a konyhavásárlás.

1. Mekkora helyed van konyhában?

Mielőtt konyhát vásárolnál, mérd fel mennyi hely áll ténylegesen a rendelkezésedre. Egy szűk konyhában például ne zsúfold tele mindkét falat bútorokkal, mert a fennmaradó keskeny közlekedőben két ember már biztosan nem fér el kényelmesen egyszerre.

A tágas konyhákban is érdemes odafigyelni a praktikus helykihasználásra, mert a középen tátongó hatalmas üres tér elrontja majd a konyha összképét. Ilyenkor jól jöhet egy konyhasziget, ami nemcsak praktikusan tölti ki a helyet, de még fazont is szab otthonodnak.

2. Milyen gyakran használod a konyhát?

Ha mindennap főzöl családodra, akkor számos edényre, tányérra, nagy mosogatóra és leginkább rengeteg tárolóhelyre lesz szükséged. A bútorok kiválasztásakor a méretek mellett vedd figyelembe, hogy mennyire tudsz majd rendszerezetten pakolni. Még a leggyönyörűbb konyha használatát is rémálommá teszi, ha soha nem tudod melyik szekrényben találsz meg egy fakanalat vagy egy müzlis tálat.

A rendszerezett tárolás akkor is igen hasznos, ha csak a vacsorát megmikrózni ugrasz be a konyhába, esetleg egy kávéra egy barátokkal. Ilyenkor sem árt eltervezni, hogy hol tárolod majd bögréidet.

3. Milyen konyhai gépekre van szükséged?

Ha már tisztában vagy azzal, hogy milyen gyakran használod a konyhát, akkor azt is összeírhatod, hogy milyen konyhai gépekre lesz szükséged. Egy ritkán használ konyhában például nem létszükséglet egy mosogatógép, ahogyan a 160 liternél nagyobb hűtőszekrény is pazarlás. Spórolj meg rengeteg pénzt, és használj energiatakarékos konyhai gépeket, amelyek a nagyobb háztartásokban is jól jönnek.

4. Van-e spájzod?

Ha van, akkor a hely szűkével nem kell megküzdened, elég csak az átlátható pakolásra odafigyelned. A kisebb konyhákban már nehezebben találod meg az összes edény, tányér, gyúródeszka és tartós élelmiszer helyét. Egészen addig, amíg nem készíttetsz egy igényeid szerint méretre szabható kamraszekrényt, amelyben a nagyi egész spájza elfér majd.

5. Mennyi poharad és bögréd van?

Egy nagyobb család már képes komoly pohárkészletet felhalmozni, főleg, ha a vedégekre is felkészültek. Nem hiszel nekem? Nézd csak mennyi mindenre lesz szükséged:

  • Hétköznapi használatra
  • Ugyanebből a készletből poharak a vendégeknek is
  • Poharak az alkalmi étkészletekhez
  • Ebből szintén szükség lesz vendég változatra
  • Teás bögrék
  • Kávés csészék
  • Boros poharak
  • Sörös korsók
  • Pálinkás poharak

És a sort még hosszan folytathatnám, de most már te is látod szemeid előtt a poharak halmait, konyhavásárláskor ezért mindenképpen szerezz be nekik egy külön felsőszekrényt. Vagy válassz egy ilyen ötletes megoldást, ha van elég helyed.

6. Hol tárolod a ritkán használt eszközöket?

Az ünnepi étkészletek, és a fondue szett olyan konyhai kellékek, amelyeket évente legfeljebb kétszer veszel elő, de a helyet egyébként remekül elfoglalják. Egy nagyobb konyhában szimplán csak jól jön, egy szűk konyhában viszont szinte csodát tesz néhány sarokfiók, ahol a ritkán használt konyhai eszközöket elrejtheted szem elől, hogy ne legyenek útban.

7. Melyik szín passzol ízlésedhez?

A falakat bármikor átfestheted, de a bútorok színén már nem tudsz változtatni, így konyhavásárlás előtt jól gondold át, hogy az energikusabb pirosas, sárgás színeket szereted, vagy néhány fekete bútorral és munkalapokkal csempésznél inkább eleganciát a konyhába.

8. Milyen konyha illik személyiségedhez?

Egy konyha stílusát nagyban meghatározzák a bútorok, ezért fontos, hogy a falak, munkalapok, lámpabúrák és egyéb kiegészítők is passzonljanak hozzá. Egy minimalista konyhában például elég furán nézne ki egy téglás felület, viszont az elnagyolt méretű fehér lámpabúrák vagy a matt fekete bútorlapok már remekül mutatnak.

Döntsél bármelyik stílus mellett is, konyhádban akkor fogod magad igazán jól érezni, ha az tökéletesen illik személyiségedhez.

9. Milyen funkciókra lesz szükség a konyhában?

Konyhavásárláskor figyelj oda arra, hogy az ne csak szép és otthonos, hanem élvezetesen használható is legyen. A modern konyhákban például igazán jól jön majd néhány okoseszköz, ami nagyban megkönnyíti a mindennapos főzést és egyéb munkafolyamatokat.

Ha pedig úgy érzed, sehogyan sem férsz el a szekrényekben, akkor ezek a praktikus bútorok segítenek majd, hogy egy kis konyhában is kényelmesen pakolhass.

+1. Hogyan spórolhatsz?

Spórolj meg 12%-ot bútoraid árából szereld magad programunkkal. A szekrénytesteket összerakjuk előre, neked már csak a munklapot és néhány kisebb alkatrészt kell a helyére illeszteni. Csak egy kis kézügyességre lesz szükséged, és máris több tízezer forintot megtakarítottál.

Álmodd meg a tökéletes konyhát, én pedig megmutatom a legjobb megoldásokat. Kérj ingyenes ajánlatot »

További bejegyzések

Útmutató a divatos és praktikus főzés zónához
2017.06.22.

Útmutató a divatos és praktikus főzés zónához

Nemcsak gyönyörű, hanem élvezetesen használható és praktikus konyhára vágysz? Akkor oszd fe …

Elolvasom
5 modern megoldás a kényelmes konyháért
2017.06.15.

5 modern megoldás a kényelmes konyháért

Egy jól megtervezett konyhában nemcsak rengeteg plusz tárolóhelyet nyersz, hanem rendszerezette …

Elolvasom
Milyen elrendezés illik a konyhámhoz?
2017.06.08.

Milyen elrendezés illik a konyhámhoz?

Teszi fel a kérdést már a tervezés előtt az, aki praktikus és kényelmesen használható konyhár …

Elolvasom

A Howa bútorról

Legyél a barátunk

instagram.com/HowaButor