+36-30/641-76-13

álmaid bútorai gyorsan, kompromisszumok nélkül

Menü Keresés

HOWA Blog

Álmaid bútorai gyorsan, kompromisszumok nélkül

2017.05.11.

9 ötletes kihúzó - Így nyerj extra helyet kis konyhában

A kis konyhákban sokszor egy egyszerű ebéd elkészítése is hatalmas káoszt okoz. Mutatunk 9 elképesztően ötletes kihúzót, ami a legszűkebb résekben is elfér, mégis hatalmas helyet nyerhetsz vele. Nézd meg, hogyan duplázhatod meg a helyet pillanatok alatt és teheted könnyebbé szinte bármelyik konyhai folyamatot.

1. Ha a reggeli rohanás közben nincs időd lepakolni a konyhapultról, akkor sem kell lemondanod egy gyors reggeliről. Ezekkel a praktikus kihúzókkal egy csettintésre varázsolhatsz plusz helyet, ahol gyorsan összeüthetsz egy pirítóst vagy egy szendvicset.

2. Egy sütemény elkészítése már jóval több helyet igényel, de erre is könnyedén találni megoldást még a legszűkebb résekben is. Vagy, ha elég kreatív vagy, akár a konyhasziget alatt is elrejthetsz egy munkalapot.

3. Az ebéd és a komolyabb ételek előkészületei nagyobb terhelésnek tehetik ki a keskeny kihúzókat, ezért, ha erre szeretnéd használni, akkor érdemes egy kicsit vastagabbra tervezni. Vagy csak szimplán megerősíteni a BLUM nagy teherbírású vasalataival, amelyek még a húsklopfolás vagy a több kilós lisztes dobozok próbáját is könnyedén kiállják.

4. Ha nemcsak tágas helyre, hanem kényelmes munkavégzésre vágysz a konyhában, akkor jó, ha a legfontosabb eszközök mindig csak egy karnyújtásnyira vannak. Egy rutinos szakácsnak pedig semmire nincs gyakrabban szüksége, mint a különböző késekre, amiket egy belső osztórendszerrel mindig katonás rendben tárolhatsz.

5. A sütés-főzés befejeztével a halomban álló zöldséghéjak és húsmaradványok még a legrutinosabb háziasszonyok lelkesedését is letörik. A hosszadalmas takarítást azonban elfelejtheted, ha már az ebéd összetevőinek szeletelésekor megelőződ a rendetlenséget.

6. Sok időt takaríthatsz meg azzal is, ha a koszos tányérokat, tálcákat összegyűjtöd a mosogatóban. A gyúródeszkák és nagyobb lábosok persze nem mindig férnek el, ilyenkor jól jön némi extra felület, ami segít egy helyen gyűjteni az elmosásra váró eszközöket. Így nem kell megszakítanod a mosogatást, és a konyhát sem folyatod össze vizes kézzel.

7. Ha egy nagyobb ebédet készítesz, és közben még a desszertet is megsütöd, akkor könnyen felhalmozódnak a tepsik és tányérok. Ezekre a keskeny kihúzókra azonban könnyedén félreteheted az elkészült ételeket, a munkalapon pedig kényelmesen dolgozhatsz tovább anélkül, hogy bármit feldöntenél vagy leöntenél a nagy rumliban.

8. A forró edényeknek is akad hely, ha a tűzhely körüli bútorokat előrelátóan alakítod ki.

9. És ha már annyit bajlódtál a főzéssel, akkor azt is megmutatjuk, hol tudod elfogyasztani az ebédet villámgyorsan. Ha csak egy rohanós ebédre van időd vagy bekapnál pár falatot főzés közben anélkül, hogy a tűzhely és az étkező közt futkoznál, akkor ezeknek a kihúzóból született asztaloknak nagy hasznát veszed majd.

Varázsolj te is extra helyet konyhádban egyedi méretre szabható bútorokkal, oda, ahol korábban nem is gondoltad, hogy lehetséges. Kérj ingyenes ajánlatot itt. »

További bejegyzések

Útmutató a divatos és praktikus főzés zónához
2017.06.22.

Útmutató a divatos és praktikus főzés zónához

Nemcsak gyönyörű, hanem élvezetesen használható és praktikus konyhára vágysz? Akkor oszd fe …

Elolvasom
5 modern megoldás a kényelmes konyháért
2017.06.15.

5 modern megoldás a kényelmes konyháért

Egy jól megtervezett konyhában nemcsak rengeteg plusz tárolóhelyet nyersz, hanem rendszerezette …

Elolvasom
Milyen elrendezés illik a konyhámhoz?
2017.06.08.

Milyen elrendezés illik a konyhámhoz?

Teszi fel a kérdést már a tervezés előtt az, aki praktikus és kényelmesen használható konyhár …

Elolvasom

A Howa bútorról

Legyél a barátunk

instagram.com/HowaButor