+36-30/641-76-13

álmaid bútorai gyorsan, kompromisszumok nélkül

Menü Keresés

HOWA Blog

Álmaid bútorai gyorsan, kompromisszumok nélkül

2017.04.27.

7+1 tipp tökéletes kétsoros konyha tervezéséhez

A kétsoros elrendezés rendkívül praktikus és hatékony egy kis konyhában, de a tágas terekben is jól mutat. A kényelmes tárolás és a hatékony munkavégzés miatt sok étterem választja ezt a kialakítást. Nézd, hogyan lehet annyira praktikus a konyhád, hogy még a séfek is megirigyeljék.

1. Mérd fel mekkora helyed van

Ehhez a kialakításhoz legalább 240 centiméter széles konyhára lesz szükséged, a bútorok beszerelése után ugyanis így marad nagyjából 120-140 cm terület, ahol kényelmesen mozoghatsz. Ennél kisebb helyen viszont két ember már nem férne el, konyhád használata pedig kényelmetlenné és nehézkessé válna.

2. Használd ki hatékonyan a rendelkezésedre álló helyet

A kétsoros kialakítással maximálisan kihasználhatod egy szűk konyha hosszabb falfelületeit, amivel extra tárolóhelyet nyersz. Ez különösen egy olyan helyiségben jön majd jól, ahol a két rövidebb oldalra az ajtó és az ablak miatt nem rakhatsz szekrényt.

Ebben az elrendezésben a sok bútornak köszönhetően ráadásul rengeteg munkafelület alakítható ki, ami felgyorsítja és megkönnyíti a munkavégzést a konyhában.

3. Alakíts ki zónákat a folyamatok szerint

A gyors és gördülékeny munkafolyamatok miatt egyszerűen imádni fogod ezt a kialakítást, ha sokat tevékenykedsz a konyhában. A sütés-főzés azonban akkor lesz csak igazán élvezetes, ha konyhádban minden kézre áll majd, és a területeket az egyes feladatok szerint zónákra osztod fel. Mutatjuk is, hogyan csináld.

4. Hagyj egy teljes falfelületet az előkészületeknek és a főzésnek

A kétsoros konyhában egy teljes és közös falfalületet kap a főzés/sütés és az előkészítés zónája. A tágas munkaterületnek köszönhetően kényelmesen kikészítheted a húsokat, a zöldségeket és a hámozásra váró krumplit a pultra, miközben jobbra fordulva néha keverhetsz egyet a levesen.

Howa tipp: a munkalapok alatt használj lapos kihúzókat, fiókokat, hogy a kések, fűszerek és sütőporok az ebéd készítése közben bármikor kéznél legyenek.

5. Tedd a mosogatót a tűzhely mögé

Az előkészítés területe mögé helyezd a mosogatás zónáját. Így miután beleöntötted a felszelt hagymát vagy a kikevert pudingot az edénybe a tűzhelyen, az üres és ragacsos tállal elég csak hátranyúlnod, hogy elérd a mosogatót.

A tányérok így addig is áznak, amíg te folytatod a húsok szeletelését. A kétsoros konyhával így elfelejtheted a tálakba beleszáradt krémeket és a küzdelmes mosogatást. Jól hangzik ugye?

6. A tálalás zónája legyen minél közelebb a sütőhöz

Rakd a főzés zónája mögé a tálalás területét, és a tűzhelyről levett ételeket egyetlen mozdulattal a tányérokra teheted, ha megfordulsz. A forró ebédet így nem kell végig cipelned az egész konyhán, és a lisztes, foltos tálak közé sem kell benyomorgatnod a konyhapulton.

7. Használd ki a sarkokat is a tároláshoz

És hogy miért pont a tárolás zónája kerül a sarokba? Egyfelől azért, mert így a bevásárlásból hazaérve mindent egyből elpakolhatsz, anélkül, hogy beterítenéd a konyhapultot és rendetlenség keletkezne.

Másfelől pedig azért, mert a sarkok a konyha kiaknázatlan területei, ahol néhány praktikus bútorral akkora tárolóhelyet nyerhetsz, amire korábban nem is gondoltál volna. Ezekben a teljes kihúzású és hatalmas teherbírású sarokfiókokban például kényelmesen tárolhatod az összes edényed és tányérod.

A fiókok mellett pedig garantáltan marad hely egy teljesen egyéni méretre szabható kamraszekrénynek, ahol nemcsak az élelmiszereid, hanem a nagyi egész spájza elférne.

Howa tipp: Használj belső osztókat a fiókokban, és többé egyetlen üveg sem borul majd ki, vagy törik össze.

+1 Alakíts ki egy hangulatos konyhaszigetet a tágas konyhában

A tágas lakásokban és házakban óriási népszerűségnek örvendenek az amerikai konyhák. Válaszd el a nappali és a konyha közötti területet egy gyönyörű konyhaszigettel, ami lényegében az egyik sort alkotja majd. Ezzel a divatos megoldással így nemcsak feldobhatod otthonod hangulatát, hanem konyhád hatékonyságát is növelheted, hiszen plusz munkafelületet kapsz.

Álmodd meg saját tökéletes kétsoros konyhádat, én pedig segítek megtervezni a bútorokat. Kérj ingyenes ajánlatot itt »

További bejegyzések

Útmutató a divatos és praktikus főzés zónához
2017.06.22.

Útmutató a divatos és praktikus főzés zónához

Nemcsak gyönyörű, hanem élvezetesen használható és praktikus konyhára vágysz? Akkor oszd fe …

Elolvasom
5 modern megoldás a kényelmes konyháért
2017.06.15.

5 modern megoldás a kényelmes konyháért

Egy jól megtervezett konyhában nemcsak rengeteg plusz tárolóhelyet nyersz, hanem rendszerezette …

Elolvasom
Milyen elrendezés illik a konyhámhoz?
2017.06.08.

Milyen elrendezés illik a konyhámhoz?

Teszi fel a kérdést már a tervezés előtt az, aki praktikus és kényelmesen használható konyhár …

Elolvasom

A Howa bútorról

Legyél a barátunk

instagram.com/HowaButor