+36-30/641-76-13

álmaid bútorai gyorsan, kompromisszumok nélkül

Menü Keresés

HOWA Blog

Álmaid bútorai gyorsan, kompromisszumok nélkül

2016.10.25.

5 praktikus ötlet a konyhai fiókok hasznosítására

Már korábban írtam róla, miért éri meg a hagyományos szekrények helyett inkább fiókokat tervezni a konyhába, ezúttal pedig arra adok néhány ötletet, mi mindent és hogyan lehet pakolni és elrendezni a fiókokban, hogy minél praktikusabb és átláthatóbb legyen.

Praktikus ötletek a konyhai fiókok elrendezéséhez

  1. Kamraszekrény
  2. A kamraszekrény az egyik egyik legjobb tárolási megoldás, amit csak a konyhában el tudok képzelni. A Space Tower szekrények segítségével a szekrény teljes mélysége kihasználható. És mivel a kamraszekrényben tárolt élelmiszerekre és alapanyagokra gyakrabban van szükség, mint gondoljuk, ezért nagyon fontos a kényelmes használhatóság és a minél egyszerűbb hozzáférhetőség. Ha a kamraszekrényben fiókokat építünk, azokat a Blum vasalatokkal játszi könnyedséggel tudjuk kihúzni vagy betolni. A magas, akár üvegezett oldalfalnak köszönhetően pedig mindig pontosan látjuk, hogy mit rejt a fiók, miközben semmi nem eshet ki belőle, még hátul sem.


  3. Evőeszközök egy kicsit másként
  4. A műanyagboltokban kapható evőeszköztartók nagyon praktikusak, a kapacitásuk azonban véges és szinte kizárt, hogy pontosan illeszkedjen a megtervezett fiókba. Ezért sokszor csúszkálnak, és persze sokszor mellé, alá vagy mögé is kerülnek az evőeszközök. Egy pontosan tervezett evőeszköztartóval azonban ilyen nem fordulhat elő. Mindennek megvan a kialakított helye, épp ahogy praktikus, épp, ahogy kézre áll.


  5. Edények és tányérok tárolása
  6. A legtöbb konyhában a felső szekrényben kapnak helyet a tányérok, pedig a tárolásuk lehetne sokkal egyszerűbb és praktikusabb is. Sőt, közben nem kell akár több kilót is a magasba emelni, ha a helyére szeretnénk tenni a tiszta tányérokat. A tányérokat akár a fiókban is tárolhatjuk, a lenti elrendezéssel pedig azok stabilan tarthatók, nem csúszkálnak. A Blum vasalatok természetesen kényelmesen elbírják a tányérok és edények súlyát, ettől még könnyedén mozgathatók maradnak a fiókok.


  7. Mosogató alatti helykihasználás
  8. A mosogató alatti hely minden konyhában egy kicsit mumus. A lenti szekrénybe kerülnek a szivacsok, a takarítás kellékei és a tisztítószerek is. De mit szólnál inkább egy ilyen megoldáshoz? Így a tisztítószerek és egyéb kellékek is jól tárolhatók, mindennek megvan a helye.


  9. Sarokfiókok
  10. A kamraszekrény mellett a sarokfiók a másik újítás, amivel nagyon sok helyet és bosszúságot spórolhatunk. Ezzel a kényelmes megoldással nem kell többé a szekrényben bújkálni, ha a hátulra került edényeket vagy élelmiszereket szeretnénk elérni. Kényelmes és könnyű a használata, mint bármelyik másik fióké, miközben a konyha legeldugodtabb sarka is tökéletesen ki van használva.


Te is ilyen praktikus fiókmegoldásokról álmodozol a konyhádban? A Blum vasalatokkal könnyedén megvalósíthatók. Vedd fel velem a kapcsolatot és megvalósítom álmaid konyháját »

További bejegyzések

Útmutató a divatos és praktikus főzés zónához
2017.06.22.

Útmutató a divatos és praktikus főzés zónához

Nemcsak gyönyörű, hanem élvezetesen használható és praktikus konyhára vágysz? Akkor oszd fe …

Elolvasom
5 modern megoldás a kényelmes konyháért
2017.06.15.

5 modern megoldás a kényelmes konyháért

Egy jól megtervezett konyhában nemcsak rengeteg plusz tárolóhelyet nyersz, hanem rendszerezette …

Elolvasom
Milyen elrendezés illik a konyhámhoz?
2017.06.08.

Milyen elrendezés illik a konyhámhoz?

Teszi fel a kérdést már a tervezés előtt az, aki praktikus és kényelmesen használható konyhár …

Elolvasom

A Howa bútorról

Legyél a barátunk

instagram.com/HowaButor