+36-30/641-76-13

álmaid bútorai gyorsan, kompromisszumok nélkül

Menü Keresés

HOWA Blog

Álmaid bútorai gyorsan, kompromisszumok nélkül

2016.10.27.

3x3 nagyszerű ötlet a kifogástalan konyha tervezéséhez

A konyha az egyik leggyakrabban használt helyiség a lakásban, éppen ezért nem mindegy, mennyire élvezetes, könnyű és praktikus a használata. A Blum fejlesztői a konyhahasználók sokéves igényeinek összegyűjtésével rengeteg remek ötletet fejlesztettek ki, amelyekkel a modern konyhát praktikusan fel lehet szerelni, így az eredet Blum vasalatokkal épített konyhában öröm a főzés.

Workflow – minél egyszerűbb munkafolyamatok

A konyhai munka leginkább folytonosan ismétlődő munkafolyamatokból áll, ezért az a legjobb, ha mindent éppen ott tárolunk, ahol éppen szükség van rá. Már a konyha tervezésekor ajánlott ezért átgondolni a tárolási, előkészítési és főzési szokásokat.

Ehhez érdemes ún. konyhai zónákat kialakítani, és ott a zónának megfelelő eszközöket, illetve élelmiszereket elhelyezni. Így a lehető legrövidebb utak alakíthatók ki és a gondoskodhatunk arról, hogy minden ott legyen, ahol éppen szükség van rá. Így a munka úgy megy majd, mint a karikacsapás.

A hagyományos szekrények helyett érdemes inkább fiókokban és felnyíló szekrényekben gondolkodni. Így nincs több fárasztó hajlongás és kutatás.


A teljesen kihúzható fiókokat praktikus belső elosztókkal is felszerelhetjük, így azok mindig átláthatóak lesznek és könnyebb bennük rendet is tartani. Íme 5 praktikus ötlet a konyhai fiókok hasznosítására.

Space – optimális helykihasználás

Tárolóhelyből soha nem elég, így van ez a konyhában is. A legfontosabb ezért, hogy minél optimálisabban tudjuk kihasználni a meglévő területet. A konyha tervezésekor ezért gondoljuk át, hogy mennyi tárolóhelyre lesz szükségünk, mekkora háztartást vezetünk, milyen gyakran főzünk és milyenek a bevásárlási szokásaink.

Ha már eldöntöttük, hogy a szekrények helyett inkább praktikusabb fiókmegoldásokban gondolkodunk, akkor jöhet a következő lépés: a fiókok tervezése.

A sok, kisebb fiók helyett ajánlott inkább kevesebb, de szélesebb kihúzható fiókot tervezni, ezzel is helyet spórolhatunk, ráadásul pakolni is könnyebb, ha nagyobb a rendelkezésre álló hely. A Blum vasalatokkal akár gyönyörű, 140 cm széles fiókokat is tervezhetünk.


Zárt oldalú fiókokkal a kihúzók teljes magasságát ki lehet használni. Így jobban tárolhatók a dolgok és akár 55%-kal több helyet is nyerhetünk.

Ha több helyünk van, akkor érdemes mélyebb kihúzókat tervezni, ezzel további 30%-nyi helyet nyerhetünk, és mivel a fiókok teljesen kihúzhatók, ezért mégis átlátható és rendszerezett marad a tartalma.


Motion – Magasfokú mozgáskomfort

A mozgás nem egyenlő a mozgatással. A Blum vasalatokkal szerelt konyhabútorok egységesen és egyszerűen nyílnak, fiókjai teljesen megrakva is könnyedén futnak és csillapítással záródnak. Nem csak jól néznek ki, de a használatuk is élmény.

A konyhabútorokat sokat használjuk, ezért fontos, hogy fogantyúval vagy anélkül is könnyen nyíljanak. Az elektronikus nyitásrásegítéssel a kihúzók és lenyílók egy könnyed érintéssel szinte maguktól nyílnak.

Az alsó szekrények fiókjai rendszerint alaposan meg vannak pakolva, ezért fontos, hogy könnyen lehessen őket kezelni és bármilyen pozícióban meg lehessen őket állítani. És persze az is fontos lehet, hogy a fiókok és felnyílók halkan záródjanak.

A Blum Blumotion, Tip-on és Servo-Drive rendszereivel megvalósítom álmaid konyháját! Kérj ajánlatot itt »

További bejegyzések

Útmutató a divatos és praktikus főzés zónához
2017.06.22.

Útmutató a divatos és praktikus főzés zónához

Nemcsak gyönyörű, hanem élvezetesen használható és praktikus konyhára vágysz? Akkor oszd fe …

Elolvasom
5 modern megoldás a kényelmes konyháért
2017.06.15.

5 modern megoldás a kényelmes konyháért

Egy jól megtervezett konyhában nemcsak rengeteg plusz tárolóhelyet nyersz, hanem rendszerezette …

Elolvasom
Milyen elrendezés illik a konyhámhoz?
2017.06.08.

Milyen elrendezés illik a konyhámhoz?

Teszi fel a kérdést már a tervezés előtt az, aki praktikus és kényelmesen használható konyhár …

Elolvasom

A Howa bútorról

Legyél a barátunk

instagram.com/HowaButor